Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2010 m. birželio 13 d., sekmadienis

Bonsai klevas. Mano pirmieji bonsai

Gausindamas savo bonsai medžių-ruošinių kolekciją suruošiau ekspediciją į mišką, naujų egzempliorių paieškai. Taigi kolekcija pasipildė ąžuolais bei klevais. Šį kart patieksiu įrašus apie klevus.

Iš viso pasikasiau 3 klevų medelius iš kurių tikiuosi ateityje padaryti bonsai. Vėlgi kaip ir su bonsai pušimis, medelius persodinau į universalią organinę žemę. Vazoną parinkau kiek didesnį, kad medeliai per vasarą turėtų kur laisvai augti. Pagal preliminarų grafiką, ketinu juo auginti keletą metų didesniuose vazonuose.

Patys klevai nėra dideli, medžių aukštis varijuoja ties 10-15 cm. Du klevų medelius supyniau į vieną ir aprišau viela, siekdamas sukurti įdomesnį kamieno vaizdą (1fotografija) Trečią medelį palikau natūralioje pozicijoje, jo kamienas šiek tiek raitytas, tad manau kad ateityje bus neblogas Moyogi stilius. Galbūt.

Norėdamas kad medeliai geriau prigytų visą laiką juos laikau paunksnėje balkone. Ypač karštomis dienomis nupurškiu gerai nusistovėjusiu vandeniu. Priešingu atveju liktų vandens nuosėdos ant lapų. Tai nebūtų gerai. Laistant blogai paruoštu vandeniu ant augalų kamienų lieka vandens nuosėdos, kurias pašalinti ypač sunku. Tai dar viena priežastis kodėl reikia naudoti tinkamai paruoštą vandenį.


6 komentarai:

  1. Labas, as taip pat pradejau auginti kleva,persodinus jis prigijo, letai, bet leidzia naujus lapus, taciau senieji vienu kartu pradejo krastuose ruduoti, o nauji lapeliai taip pat is krastu darosi negrazus. gal turi kokiu patarimu kas cia galetu buti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas. Na galimos įvaorios priežastys. Jauni lapai galėjo būti pažeisti pvz saulės. Šiaip viena iš dažniau pasitaikančių problemų yra lapų demėtligė. Su ja kovoti reikia pvz naudojant bordo tirpalu, aišku reikia atsargumo.

    Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nusipirkau Red Japanese Maple seklu, visur skaitau ir vistiek nesuprantu kada juos seti, gal galetumete padeti?

    info@fokuspokus.lt

    AtsakytiPanaikinti
  4. Deja, šios rūšies medelių neauginau todėl neturiu patirties juos auginant.

    AtsakytiPanaikinti
  5. parsivešiau klevuką iš miško, pasodinau į vazoną. Netrukus ateis šaltasis sezonas, o namuose šildymas. Ar jau dabar reiktų jį laikyti lauke? Man kiek baisu, kad nenušaltų..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš Lietuvos miškuose augančius medžius visais metų laikais laikau lauke ir niekad kambaryje. http://bonsai-lietuva.blogspot.com/2012/02/bonsai-medeliu-paruosimas-ziemojimui.html
      tik atėjus šalčiui su visu vazonu juos įkasu į žemę. Pilnai vazoną užberiu žemėmis. Kambaryje tokius medžius laikyti tai nieko gero nebus nes nusilps po poros metų.

      Panaikinti