Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2010 m. birželio 21 d., pirmadienis

Bonsai ąžuolas. Mano pirmieji bonsai medeliai

Ankstesniuose blogo Viskas apie bonsai įrašuose jau rašiau apie bonsai (bonsų) medelius (Bonsai klevas; Bonsai pušis), kuriuos sėkmingai atsigabenau iš miško ir persodinau į vazonus. Savo bonsai medelių kolekciją toliau pildau naujais miško medeliais. Ąžuolas – tai naujausias mano medis, kurį ketinu paversti bonsai.

Iš miško parsinešiau du ąžuolų egzempliorius. Apie vieną kurių detaliau aprašysiu šiame Viskas apie bonsai blogo įraše, apie likusįjį vėliau. Pirmasis egzempliorius tai grupė ąžuolų medžių augančių greta vienas kito. Tokia medelių grupė yra natruli t.y. aš dirbtinai nesusodinau kelėtos medžių vienas šalia kito. Radęs tokį gana unikalų egzempliorių, manau jį sėkmingai panaudosiu kurdamas Yose Ue (miško) bonsai stilių. Tiesa toks bonsai stilius, bent man atrodo, yra vienas iš sudėtingesnių. Iš viso yra trys gyvybingi medžių kamienai , dar du greičiausiai žiemos šalnų pakąsti ir vargu ar dar atsigaus . Tiesa, jų kol kas nepašalinau, nes dar nesu įsitikinęs dėl galutinės bonsai medžių kompozicijos. Patys medeliai nėra aukšti – apie 20 cm. Šiems medeliams neatlikau jokių formavimo veiksmų, net kosmetinio.

Taip pat žinau, kad ąžuolai nėra labai rekomenduotini pradedantiesiems bonsai augintojams – jų formavimas sudėtingas, auga gana lėtokai bei dažnai pakertami ligų. Nors žinodamas šiuos „trūkumus“, vis dėlto ketinu imtis formuoti ir juos vedamas savo smalsumo.

2 komentarai: