Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2011 m. spalio 4 d., antradienis

Pušis skirtingais metų laikais

Tęsiu tradicija betapusia foto apžvalgą apie savo medelius, kuriems lemta būti bonsai ateityje. Praeitą sykį pateikiau klevo progresą skirtingais metų laikais, šį kartą noriu pasidalinti pušies eiga. Pušį pasisodinau į vazoną  2010 metais,  tad šiais metais sukako lygiai vieneri metai kai ji auga vazone. Per tuos metus atlikau tik pirminį medelio formavimą. Tiesa, dar neriboju viršūninio augimo, tad dėl šios priežasties šakos ties viršutine augalo dalimi ir apatine nėra proporcingos. Taip pat pačių šakų forma tik labai preliminari. 

2010



2011 gegužė


2011 rugpjūtis.
2011 spalis
Šių metų šakų dalis ne vielavau dėl to susiformavo "U" forma. Bet jas ketinu taisyti tik kitais metais, kadangi visų savo jaunų augalų vielas ir prilenkimus, atėjus rudeniui panaikinu. Taip žievė spėja pasiruošti žiemai, kas sudaro mažiau galimą nušalimą. Kitais metais dar neplanuoju stabdyti pušies viršūninio augimo, todėl šakų ilgio disproporcijos išliks.  Netrukus ši pušis keliaus į lauko dirvą, žiemojimui.

3 komentarai:

  1. Dekui ;) bet tai tik pati pradzia bonsai medelio formavimo procese

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokia grazute, dievinu pusis. Planuoju isigyti mazute kinine pusi (pinus armandii)arba kalnine (pinus mugo), bet kolkas stengiuosi surinkti informacija. Jei kas gali ka patarti, tai busiu dekinga.

    AtsakytiPanaikinti