Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2011 m. kovo 29 d., antradienis

Bonsai pavasarį

Ąžuolas
Nutirpus sniegui pagaliau turėjau progos aplankyti savo bonsai (bonsų) medelių ruošinius, kuriuos palikau sode žiemoti. Tai buvo pirmas kartais kai juos išvydau po ilgos pertraukos.

Na iš pirminės apžiūros galiu daugiau mažiau spręsti, kad visi bonsai medelių ruošiniai išgyveno. Tiesa, dar laukia pakankamai laiko iki jų persodinimo į vazonus, permainingi orai šią situaciją gali pakoreguoti.

Pušis
Na po žiemos labiausiai nukentėjo tai mano ąžuolas, kuris stipriai buvo nukentėjęs nuo miltligės. Baiminausi, kad jis visai galėjo per žiemą iššalti ir žūti. Šiuo metu atrodo, kad medelis liko gyvybingas, tik labiausiai miltligės pažeistos šakelės žuvo. Viskas priklausys kaip medelis sužaliuos ir kokios likusios šakos parodys gyvybę, tada bus galima detaliau spręsti apie šio bonsai medelio likimą ir jo formavimo kryptis.

Pušys žiemą atlaikė geriausiai. Visos žaliuoja, šakų nušalimo nepastebėjau. Tik labai stora sniego danga bei kietas apatinis sluoksnis gerokai prilenkė šiuos medelius prie žemės. Todėl praeitą vasarą taip stropiai tiesintas medelio kaminas vėl susiraitė. Tiesinimą teks atlikti ir šiemet, nes aš numatęs, kad viena iš pušų bus tikrai klasikinio vertikalaus bonsai stiliaus.

Klevai atrodo liks gyvybingi taip pat. Nors prie jų dar buvo suledėjusio sniego, kurį atsargiai nuvaliau. Dabar laukia atsakingas laikotarpis, pasiruošimas bonsai persodinimui.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą