Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Įspūdžiai iš parodos Žali horizontai 2011

Kaip ir buvo skelbta, Kaune vyko paroda Žali horizontai 2011, kurios metu be kitų augalų buvo pristatyta ir labai kukli bonsai (bonsų) medelių kolekcija. Teko sudalyvauti šioje parodoje, todėl ir norėčiau pasidalinti savo įspūdžiais, kuriuos įamžinau tiek fotografijose, tiek ir filmuotojo medžiagoje. Kaune pakankamai retai galima sutikti eksponuojamos medelius neūžaugas, todėl manau, kad nesudalyvavusiems parodoje pateikiama medžiaga bus kažkiek įdomi.


Kadangi, šis blogas skirtas bonsai medžių menui, todėl neišsiplėsiu kalbėdamas apie kitus parodos augalus (orchidėjas, sanpaulijas ir kt.), kurių gausa bei įvairovė gerokai pranoko bonsai kolekciją. Kolekcijoje buvo virš 10 medelių (neįskaičius medelių „papildukų“). Parodoje taip pat susidariau įspūdį, kad žmonės pakankamai vangokai domėjosi tiek šiai medeliais, tiek ir jiems skirtais įrankiais, kuriuos čia pat buvo galima ir įsigyti. Žemiau pateikiamos trys filmuotos medžiagos dalys, kurios nušviečia eksponuojamus medelius.





Na toliau pateikiu įdomesnių bonsai medelių nuotraukas:


Japoniška juodoji pušis (Pinus thunbergii)
Gebenė (hedera)
Kininis ligustras (ligustrum sinense)
Smulkialapė guoba (ulmus parvifolia)

Smulkialapė guoba (ulmus parvifolia). Atkreiptinas dėmesys į vielavimo klaidas - vielos paliktus randus
Fikusas (fikus benjamina)




Juodasis serbentas (ribes nigra)
Juodoji pušis (pinus nigra)

Granatas (punica granatum)
Smulkialapė guoba (ulmus parvifolia)
Mažalapė liepa (Tilia cordata)
Vienas įdomesnių eksponatų kininis kadagys (juniperus sinensis). Negyvo medžio (jin) pozicijų kompozicija atrodo šiek tiek nenatūraliai.

Granatas (punica granatum)

9 komentarai:

  1. Skystoki pasirodė šie bonsai medeliai :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip bonsai menu besidomintis žmogus manau turėtų žinoti kaip tikrai vadinasi "papildukai". Be to, parodoje bonsai medeliai buvo ne pagrindiniai eksponatai, kadangi organizuojama buvo orchidėjininkų draugijos. Apie šių medelių "dalyvavimą" parodoje nubuvo konkrečiai minima nei skrajutėse, nei parodos plakatuose... Bonsai medeliai buvo ne profesionalų, todėl labai daug tikėtis tikrai nebuvo ko...

    AtsakytiPanaikinti
  3. ^^ Kaip bonsai menu besidomintis žmogus kaip tikrai ne lietuviškai vadinasi "papildukai" tikrai žinau. Jie manęs dabar nedomina. Ir šiaip aš renkuosi savo bloge kaip ką pavadinti.

    Tikrai čia neverta parodos organizatoriams, dalyviams ar su jais susijusiais asmenims teisintis dėl parodos formato.

    Sėkmės organizuojant kitas parodas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O, ginčai bloge - nuostabu :) Ar gali kas bebūt geriau populiarinant vieną ar kitą puslapį.

    Ir dešimt balų už nuostatą, kad savam puslapyje bent ką galima vadinti bent kuo - super!!! :) Kaip sakoma: "Kas nemoka pats - moko kitus, kas nemoka mokyti - moko kitus kaip reikia mokyti" (PPP - pagrindinis pedagogikos paradoksas)

    Kaip parodos organizatoriai tikėjomės na kad bent kur, bent kas "pavarys" normalios kritikos - kas ne taip, o kas patiko? Ko kokiam nors į akį įkritusiam medeliui trūko, ką galima būtų dar padaryti - su eksponatais, visa ekspozicija ir pan. O vietoj to tenka rankiotis "patyrusių specialistų" replikas stiliuje "skystoki... mažoka... medžių kankinimas..."

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gerai, vadink ką kaip nori, bet tada savo blogo neviešink, nes pigokai atrodo nepaisant gramatinių klaidų....

    AtsakytiPanaikinti
  6. >> O, ginčai bloge - nuostabu :) Ar gali kas bebūt geriau populiarinant vieną ar kitą puslapį.

    O taip, ir populiarinamas mano blogas.
    >> Ir dešimt balų už nuostatą, kad savam puslapyje bent ką galima vadinti bent kuo - super!!! :) Kaip sakoma: "Kas nemoka pats - moko kitus, kas nemoka mokyti - moko kitus kaip reikia mokyti" (PPP - pagrindinis pedagogikos paradoksas)

    Esmė kaip ir nesuprasta, tipiška. Terminai dažnu atveju neturi lietuviškų nusistovėjusių atitikčių, tame tarpe ir bonsai srityje. Ir taip, man patinka žodis „papildukai“ ir? ....

    Ir prašau čia nesikarščiuoti vien dėl to, kad vienas iš blogo skaitytojų paliko komentarą, kad jam parodos egzemplioriai pasirodė „skystoki“. Ir nereikia vien dėl to čia užsipuldinėti nei manęs, nei mano blogo.

    AtsakytiPanaikinti
  7. >>Anonimiškas rašė... [Gerai, vadink ką kaip nori, bet tada savo blogo neviešink, nes pigokai atrodo nepaisant gramatinių klaidų.... ]

    Ir kas man uždraus ? Anonimas, kuris rašo daugiskaita?

    Jei kalba krypsta apie stilių, gramatines klaidas ir pan. vertėtų žvilgtelit į „anonimo“ komentarus...

    Taip mano bloge jų taip pat yra ir greičiausiai bus ateityje , vien iš priežasčių ir ta, kad dažnai naudojuosi išmaniaisiais telefonais išvykose, kas apsunkina rašybą.

    O nuo šiol nekonstruktyvūs komentarai nebus publikuojami. Kai buvo uždrausta anonimiškai palikinėti komentarus ramu buvo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Geguzes men. vel ta paroda vyks.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dekui uz informacija bet si karta nedalyvausiu, nes kai tokie ekstremistai kaip virsuje pasireiskes "komentatorius-organizatorius" organizuoja paroda nieko gero nelauk.

      Panaikinti