Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Lietaus medis (Albizia saman) II dalis

Prieš kurį laiką pasodinau Braziliškąjį lietaus medį. Per tą laiką sudygo visa eilė būsimųjų bonsai medelių. Šiuo metu iš viso sudygo 6 sėklos iš 20. Pradžioje augalai demonstravo ypač spartų augimą per pirmąsias 3-4 dienas išaugo apie 10 cm ir pradėjo leisti antrą lapų eilę. Tiesa, ši augimą sustabdė ne laiku atjunktas centralizuotas šildymas - patalpose stipriai krito temperatūra.

Todėl buvo sunku užtikrinti reikiamą klimatą. Kai kurių medelių lapai pradėjo suktis, operatyviai suorganizuotas dirbtinis šildymas išsaugojo lietaus medžio sėjinukus. Tiesa, saulės trūkumas pastarosioms savaitėmis ir drastiški klimato pokyčiai atsiliepė šių medelių vystymuisi - jis gerokai sulėtėjo. Nors ir sumažėjus augimo tempui du augalus perkėliau į didesnius vazonus, kuriuose manau jie ir praleis bent metus. Sekančiuose nuotraukose pateikiu medelių augimo procesą.







Vandens lašelis, užsilaikęs susiskleidusiuose medelio lapuose

Dabartinis braziliško lietaus medžio vaizdas 2012-04-27


10 komentarų:

  1. Akadama dirvozemi naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prisiskaiciau cia pas tave ... Patiko :) Bandau irgi . Prabegau pro stebuklu krasta - ebay , berods susipirkau viska ko reikia. Bet viskas vyko labai sunkiai , kol nenupirkau sildancios lempos :) Dabar berods viskas ok , pradejo sparciai stiebtis . Greit reiks persodint , nes cia labai mazai zemiu idejau. Kolkas stiebiasi tik vienas daigelis is gal 12 ... :(
    http://i49.tinypic.com/257j4oi.jpg
    http://i46.tinypic.com/b9deo1.jpg
    Tai va , po biski augam , tikesimes lys lauk daugiau po lempos suorganizavimo :) Jei ne - seklu dar liko , teks dar 1 partija bandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Keliones todel uztruko kol paskelbiau pranesima ;) NA graziai atrodo, manieji jau su apmedejusiais kamienais, artimiausiom savaitėm pasistengsiu atnaujinti apie šiuos medžius.

      Panaikinti
  3. Po kiek laiko persodinai i kita indeli ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Savuosius persodinau kai nukrito sėklos kevalo luobelės ir pradėjo leisti antrą lapų eilę. Na aišku viskas priklauso kiek ten vietos jiems yra.

      Panaikinti
  4. Kaip matau pas tave lapai nesiskleide labai ? Nes pas mane jis kaip gele :) rytais issiskleidzia , vakarais susiskleidzia. Pradeda skleistis ryte apie 6 . Atrodo panasiai kaip pas tave. Bet iseidamas idarba ijungiu sildymo lempa , tai gryzes randu issiskleidusi visame grazume :) vakarais apie 6 pradeda susikleist , bet nelabai stipriai. Apie 11 vakaro isjungiu sildyma , tai susitraukia labai greitai. Darbe dabar , grysiu - imesiu foto :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mane taip pat susiskledzia/issiskleidzia, dabar kai didesni tai dar graziau atrodo ;)

      Panaikinti
  5. Sitaip atrodom diena :)
    http://i47.tinypic.com/xgljf5.jpg
    Ir sitaip vakare
    http://i50.tinypic.com/2rh1f77.jpg
    Beje , paskui persodinai i dideli vazona ? As i nedideli , kaip matosi , ilgam jam tokio uzteks kazin ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jau cia gerokai paauges! Kadangi auginu keleta medeliu tai esu pasodines i ivairius vazonus, keleta i ploksciadugniu, keleta i siaurejanciu dugnu etc. Kiek pastebejau kad didesniuose vazuonuose jie auga leciau, naturalu nes saknys turi daugiau vietos augti.

      Panaikinti