Bonsai medelių istorija          Bonsai žiema          Bonsai klevas          Bonsai ąžuolas         Bonsai enciklopedija

2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Lietaus medis (Albizia saman)


Albizia saman dar kitaip žinomas, kaip Samanea saman ar Brazilian Rain Tree, Monkey pod tai dar vienas medelis kuris papildys mano bonsai (bonsų) kolekciją. Tai medleis, kuris natūraliomis sąlygomis Lietuvoje neauga ir jo būdinga paplitimo zona yra atogrąžų miškai. Dėl šios priežasties manasis albizia saman kitaip lietaus medis bus priverstinai auginamas kambaryje. Tai greitai augantis medis todėl pradedant nuo sėklos, galima sąlygiškai greitai užsiauginti bonsai formavimui tinkamą augalą. Kaip ir su gigantiškąją sekvoja, lietaus medžio auginimą pradedu nuo sėklos (viena iš sėklų įsigijimo vietų pateikiama šio įrašo apačioje).


Pirmiausiai medelio sėklas parą mirkiau šiltame vandenyje. Kad vanduo pastoviai būtų šiltas, visą indą padėjau tiesiai ant šildymo įrangos. Sėklų mirkymui pritaikiau tokią pačią technologija kaip ir su sekvojom - į indelį įklojau paprasčiausios vatos, ją sumirkiau, kaip jau minėtame šiltame vandenyje. Sudėjau sėklas. Sudėtas sėklas uždengiau sumirkytos vatos sluoksniu.


Po paros laiko paruošiau laikiną indą į kurį pasodinau sėklas. Apačioje sudėjau akadama, kuris puikiai tinka drenažui. o viršutiniame sluoksnį padengiau universaliu substratu. Žinoma viską gerai paliejau prieš dėdamas sėklas. Trumpiau tariant indo irsubstrato parengimo procesas nieko nesiskyrė nuo jau aptartos sekvojų istorijos.

Sudėtos sėklos - belieka užberti viršutinį substrato sluoksnį
Sudėjus sėklas jas uždengiau kiek storesniu nei sekvoju atveju tuo pačiu universaliu substratu, viską gerai paliejau. Uždengiau plėvele ir padėjau prie šildymo įrangos, kad tokiu būtu būtu sukurtos tinkamos sąlygos dygimui. Na kadangi šis įrašas porą dienų vėluoja, tai užbėgdamas už akių galiu pasakyti, kad rezultatai netrukus pasirodė visame savo gražume. Bet apie tai kituose įrašuose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą